Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Andreas Lindes misstag och Tim Pricas mål i spelaren ovan Foto: Discovery+

Häcken föll mot IFK Norrköping – efter rejäl bjudning från Andreas Linde

Uppdaterad
Publicerad

En rejäl bjudning gav IFK Norrköping 1-0.

Sedan lyckades Häcken inte ta sig tillbaka.

De fick se sig besegrade med 2-1 på hemmaplan.

Det var inte målvakten Andreas Lindes roligaste dag på jobbet när Häcken tog emot IFK Norrköping på söndagseftermiddagen. Efter 25 minuter spelade, när gästerna pressade högt, misslyckades han med en inspark och gav bort bollen till Christoffer Nyman.

Norrköpingssonen la fram bollen till Tim Prica som placerade in 1-0 för kamraterna.

– Jag blev lite förvånad, men jag var beredd. Jag har tur att jag träffar med min höger fot efter vänstern, så den studsar över. Det ska till ibland, säger Prica i Discoverys sändning.

Efter en timme spelad utökade IFK Norrköping till 2-0, med ett volleyskott från Arnor Traustason. Siffrorna snyggades till med ett reduceringsmål från Srdjan Hrstic, men närmare än så kom inte de gulsvarta.

Segern, som är Pekings andra raka, gör att de kliver upp från bottenträsket till en sjätteplats. Häcken är femma i den allsvenska tabellen.

Se missen och Norrköpings 1-0-mål i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.