Häcken föll med hela 5-1 mot Aberdeen. Foto: Bildbyrån

Häcken föll tungt i första kvalmatchen

BK Häcken fick en riktigt tuff start i Conference League-kvalet.

Skottska Aberdeen gjorde hela fem mål och vann med 5-1.

Häcken gick kväll som sista svenska lag ut i kvalet till den nykomponerade turneringen Conference League.

De fick en tuff lottning där Aberdeen på bortaplan väntade i första matchen. Och trots den fina formen i allsvenskan, med fyra raka segrar, blev det en tuff start för de gulsvarta.

Efter 28 minuter satte Andrew Considine 1-0 till Aberdeen. 34-åringen fick till en riktigt hård nick på en hörnboll som gick in bakom Peter Abrahamsson.

Jeremejeff reducerade

Och dryga kvarten senare utökade Lewis Ferguson hemmalagets ledning till 2-0 på straff.

Åtta minuter in i andra halvleken kom också 3-0 från ferguson och Häcken fick en rejäl uppförsbacke.

Men bara sex minuter senare kom reduceringen. Alexander Jeremejeff tog sig in framför mål och lyfte in 1-3. Men närmare än så kom inte Häcken. I den 84:e minuten satte amerikanen Christian Ramirez 4-1. På tilläggstid satte Connor McLennan 5-1, vilket blev slutresultatet.

Returmötet spelas den 29 juli där en tuff uppgift väntar Häcken som lär få svårt att ta sig vidare.