Häcken förlorade mot Chelsea i Champions League – efter Anna Anvegårds dubbla ramträffar

Häcken förlorade med 1–3 hemma mot Chelsea i kvällens Champions League-match.

Men det var bara centimeter från ytterligare två Häcken-mål.

Men ribban stoppade Anna Anvegård två gånger.

Och på tilläggstid fick Häcken ett mål felaktigt bortdömt för offside.

Häcken fick med sig en smått sensationell poäng borta mot Chelsea för en knapp vecka sedan, då målvakten Jennifer Falk storspelade och såg till att matchen slutade 0–0.

Men när lagen i kväll möttes på Hisingen i Göteborg blev det engelska mästarlaget för svårt. Laget vann, fullt välförtjänt, med 3–1.

Första ribbträffen tidigt

Men även om Chelsea var det bättre laget var Häcken långt ifrån ofarligt – även vid sidan om Clarissa Lariseys 1–1-mål i den 26:e minuten.

Allra närmast var Anna Anvegård, som träffade ribban två gånger.

– Centimetrarna var inte på vår sida i dag, säger Anvegård till SVT Sport.

Den första ribbträffen kom redan efter tre minuter, då hon vid det högra hörnet av målområdet styrde Rosa Kafajis inspel i ribban.

– Det kändes som att den var på väg in, men den gick i ytterkanten på ribban, konstaterar Anvegård.

Felaktigt domslut

Den andra ribbträffen, vid ställningen 1–1, kom drygt tre minuter in i den andra halvleken då hon slog till med ett vänsterskott som gick över Zecira Musovic i Chelseas mål – men alltså stoppades av ribban.

I den tredje tilläggsminuten såg 21-åriga Molly Johansson, som lämnar klubben för Kif Örebro till nästa säsong, ut att reducera i sin Champions League-debut. Men hennes nickmål dömdes felaktigt bort för offside.

Häcken blåsta på reduceringsmål. Foto: SVT

Viktig match mot Paris

Häckens förlust, i kombination med att Paris FC vann med 1–0 borta mot Real Madrid, gör att det nu är ett riktigt getingbo i gruppen. Chelsea toppar på åtta poäng, en poäng före Häcken med Paris en poäng därefter.

I nästa omgång, den 24 januari, tar Häcken emot just Paris. Om de vinner den matchen är Häcken klart för slutspel.

– Skitroligt att vi har den här på hemmaplan där jag tycker att vi visat att vi är starka, säger Anna Anvegård.