Se Rosa Kafajis segermål: ”Häckens vackraste anfall i hela turneringen”. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN

Häcken klart för kvartsfinal i Champions League

Häcken är klart för kvartsfinal i Champions League. Det står klart efter att Real Madrid besegrats med 1-0.

Rosa Kafaji avgjorde matchen efter ett mönsteranfall.

– Otroligt. Det var det här vi spelade för, säger Elin Rubensson, som gjorde comeback efter skadeproblem, till SVT Sport.

Förutsättningarna var tydliga och utgångsläget lovande. Seger, och avancemang till kvartsfinal var säkrat. Dessutom kunde de få hjälp av Chelsea – och visst fick de det.

När tavlan i Madrid visade 0-0 skickade Chelsea in dubbla mål i den första halvleken, och där och då var Häcken i kvartsfinal. Men det skulle visa sig att hisingelaget inte behövde någon hjälp av Chelsea.

Kafaji matchhjälte

I den 63:e matchminuten gjorde Häcken alla rätt och Monica Jusu Bah skickade in ett högklassigt inlägg i straffområdet. Rosa Kafaji var stensäker på huvudet och satte 1-0 från nära håll.

Real Madrid jobbade för en kvittering, men var till slut aldrig riktigt nära. Häcken hade koll på läget och när matchen blåstes av visade tavlan fortsatt 1-0 och de svartgula spelarna sprang jublande in på plan.

– Det är sådana här stunder man verkligen tar med sig och som väger tungt i ens fotbollskarriär, säger Curmark.

Efter matchen hyllas Kafaji för sitt drömmål, bland annat av lagkaptenen Curmark.

– Ett typiskt Rosa-mål, skrattar hon.

I och med dagens resultat är Häcken vidare till kvartsfinal i Champions League tillsammans med Chelsea från grupp D och får möta PSG, Lyon eller Barcelona i kvartsfinalen.

Musovic från start

Matchen mellan Chelsea och Paris FC slutade 4-0 och Zecira Musovic, som startade matchen, fick därmed hålla nollan. Johanna Rytting Kaneryd inledde på bänken, men kom in i den andra halvleken.

Lottningen till de kommande kvartsfinalerna sker den 6:e februari.