Häcken kryssade mot Varberg – missad serieledning

Varberg ledde i halvtid, men Häcken kvitterade i början av andra.

Men närmare kom inte topplaget. som missade chansen att ta serieledningen.

Matchen slutade 1–1.

Varberg, på 13:e plats i allsvenskan, tog emot tabelltvåan Häcken på lördagen. Hemmalaget gav gästande topplaget en rejäl match. I den 36:e minuten gav Filip Bohman Varberg ledngen efter ett fin inspel av Alexander Johansson. Bohman höll bollen nära fötterna och chippade sedan bollen i mål i en trasslig situation.

Lite överraskande var det hemmaledning i paus.

Missade att gå upp i serieledning

I andra tog Häcken över spel- och chansmässigt. Bara åtta minuter in i andra kom kvitteringen. Simon Gustafsson slog en frispark från högerkanten, inåtskruvad med vänsterfoten, och Ibrahim Sadiq satte foten på bollen, till 1–1.

Häcken fortsatte att skapa chanser och Varberg målvakt Fredrik Andersson fick sträcka ut rejält, men han stod emot matchen ut. Krysset gör att Häcken missade chansen att gå om Djurgården, som förlorade stort mot Degerfors på lördagen, i tabellen och gå upp i serieledning.