Häcken och Hammarby delade på poängen

Hammarby har inte tagit en bortavinst sedan i mitten på juli.

Segern uteblev även i dag.

Stockholmslaget spelade 1-1 mot Häcken på Bravida Arena.

– Två lag som aldrig kommer igång. 1-1 är ett rättvist resultat. Vi är lite besvikna efter det sena målet i första halvlek, och sen kommer vi aldrig upp i nivå. Vi har kanske en-två lägen, men vi hade inte det som behövdes för att vinna borta mot Häcken, säger Hammarbys tränare Milos Milojevic till Discovery+.

– Matchen hade, med all respekt, Superettan-tempo i dag.

Efter en dryg halvtimme spräckte Hammarby målnollan när mittbacken Jon Gudni Hjoluson tryckte in bollen i mål. Dessförinnan ropade Hammarby på straff när Aziz Outtara Mohamed gick omkull i straffområdet – dock inget gehör från domaren.

Jeremejeff klev fram

Kvitteringen skulle dock komma.

Alexander Jeremejeff löpte in i straffområdet och fick en långboll som han vackert plockade ner, för att sedan peta in 1-1.

Häcken skulle sedan ha ett spelmässigt övertag i den andra halvleken och hemmalaget gick högt i slutminuterna. Det var nära att resultera i ett avgörande. Franklin Degaulle Tebo Uchenna fick en andraboll efter en hörna och drog till med ett tungt skott – som seglade över mål.

Hammarby tappar i topp

Matchen slutade 1-1. Hammarby hade, vid seger, hakat på i kampen om Europaplatserna.

– Det kändes som att vi kunde vinna i dag, jag gillar attityden i dag. säger Alexander Jeremejeff till Discovery+.

Jeremejeff klev av i den 63:e minuten, men enligt spelaren själv ska det inte vara något problem inför kommande matcher.

Örebro väntar för Häcken i kommande omgång. Hammarby tar sig an ny bortamatch – den gången mot Norrköping.