Se Häcken–Hammarby i damallsvenskan. Foto: Bildbyrån.

Häcken körde över Bajen

Toppstrid i Damallsvenskan.

Då var BK Häcken snäppet vassare än den allsvenska nykomlingen, Hammarby.

– Det är piss, säger Jangoy till SVT Sport.

Hammarby tog tag i taktpinnen och den första halvleken och redan efter tre minuter gav Hanna Lundqvist sitt Bajen ledningen.

Men BK Häcken skulle svara nästintill direkt. Fyra minuter senare kvitterade Dilja Yr Zomers.

Och med dryga halvtimman kvar började Hisingslaget dra ifrån. Stina Blackstenius hittade till Mille Gejl som efter en perfekt löpning kunde hitta in bakom Anna Tamminen.

”Det är offside”

Sen gick det fort. Det blev stökigt i Bajens straffområde innan bollen tillslut hittade till Filippa Curmark som såg ut att vara offside.

– Det blev dömt mål, och då var det mål, säger BK Häckens Filippa Curmark till SVT Sport.

Madelen Janogy höll dock inte med.

– Det är offisde, det är ganska tydligt när vi reagerar. Det är piss, säger Janogy.

Se den omdiskuterade situationen här

Curmark två målsskytt

Den andra halvleken hann knappt blåsas igång innan Gejl var framme igen, den här gången till  4-1.

Fyra minuter senare var Curmark framme igen när hon tryckte in sitt andra mål i matchen. I den 76:e minuten var den landslagsmeriterade mittfältaren i händelsernas centrum igen när hon rev ner Janogy i eget straffområde.