Häcken besegrade Linköping med hela 5-2. Foto: Bildbyrån

Häcken vann gruppfinalen – vidare till semifinal i Svenska cupen

Inför matchen låg Häcken och Linköping på sexpoäng vardera.

I dagens gruppfinal var hemmalaget Häcken det bättre laget och vann tillslut med 5-2.

Häckens Elin Rubensson gjorde comeback efter 545 dagars frånvaro när hon kom in i den 73:e minuten.

Häcken fick en smakstart på matchen när Julia Zigiotti Olme satte dit 1-0 efter bara två minuters spel. Målet kom efter en fin framspelning och ett bra avslut i det högra krysset.

Linköping kvitterade till 1-1 genom Grace Kanu innan Zigiotti Olme satte sitt andra mål i matchen till 2-1.

Comeback efter 545 dagar

Filippa Angeldal i hemmalaget ville inte vara sämre än sin lagkamrat och satte också dit två mål. Både 3-1 och 4-1 kom inom loppet av fyra minuter.

I den 73:e matchminuten byttes Elin Rubensson in, hennes första match på 545 dagar.

– Jag har längtat väldigt länge efter denna dagen, jag är väldigt glad. Det var lite nervöst inför match, det var länge sedan man spelade, säger Elin Rubensson i C Mores sändning.

Häcken höll sedan ut och vann tillslut med 5-2 och är därmed vidare till semifinal i Svenska cupen. Även Champions League-aktuella Rosengård tog sig vidare till semifinal. Detta efter 3-3 hemma mot Kristianstad.

ARKIV: Jennifer Falk: ”Det var 48 timmar kaos i mitt huvud” (21 februari)