Se målet som släckte Häckens hopp om poäng • Bilder från Viaplay Foto: Bildbyrån

Häcken utslaget ut Europa League efter ny förlust

Häcken förlorade mot Molde med 1-3 hemma på Ullevi och är utslaget ur Europa League efter fyra raka inledande förluster. Endast mikroskopiska chanser finns för att kunna nå Conference League-slutspel.

– Vi släppte in ett tidigt mål och det blev svårt när vi fick jaga. Vi har inte varit tillräckligt bra och då får vi stryk. Vi har enbart oss själva att skylla, säger Häckens norrman Even Hovland till Viaplay efter en insats som var lika grå och dyster som novemberregnet på Ullevi.

I mitten av andra halvlek fick Häcken hopp genom att reducera till 1-2. Srdjan Hrstic höll sig framme och tryckte in en retur på Tomas Totlands tunga skott som Moldes målvakt Oliver Petersen med möda tippade ut.

Europa League

Forcering uteblev

I slutminuterna uteblev forceringen när Kristian Eriksen vek in och drog in sitt andra mål för 1-3 i det bortre vänstra krysset.

Det var Häckens första mål på hemmaplan i Europa League-spelet.

Efter en dryg kvart tog Molde ledningen. Fredrik Gulbrandsen sköt från snäv vinkel från högerkanten och kunde göra 0-1. Den förre Malmö FF-spelaren Magnus Wolff Eikrem, kapten för Molde, fick en assist.

Potentiellt rött kort VAR-granskades

En kort stund senare ökade Kristian Eriksen på till 0-2 efter en hörna där han från nära håll dunkade upp bollen i nättaket.

I början av den andra halvleken VAR-granskades Häckens Romeo Amane för en potentiell utvisning. Domaren granskade Amane, som gled in med sulan först i en närkamp, under lång tid men nöjde sig med ett gult kort och Häcken fick spela vidare med elva man.

Häckens chans att nå Conference League är närmast obefintliga. Man måste vinna de två sista matcherna mot Leverkusen och Karabach och samtidigt få hjälp av andra resultat.