Monica Jusu Bah ska nu spela sin fotboll i Häcken. Foto: Bildbyrån

Häcken värvar talangen Monica Jusu Bah från Umeå

Uppdaterad
Publicerad

Serieledande Häcken har värvat den talangfulla yttern Monica Jusu Bah, 20, från Umeå. Hon har skrivit på ett kontrakt som sträcker sig över tre år.

– Jag vill få vara med i guldkampen och komma in i gruppen, få lära känna alla och njuta av tiden, säger hon till klubbens hemsida.

Monica Jusu Bah är inne på sin fjärde säsong i Umeå IK. Hon debuterade i damallsvenskan 2020, men det riktiga genombrottet kom året efter då hon gjorde tolv mål i elitettan.

Hela förra säsongen missade Jusu Bah på grund av en korsbandsskada, men den här säsongen har det blivit åtta mål på tolv matcher.

– Hon har verkligen speciella egenskaper som gör att hon direkt går in och konkurrerar om en plats, säger Christian Lundström som är fotbollsansvarig för Häckens dam elit.'

Yttern är imponerad över det hon har sett hos storklubben.

– Det har varit dialoger hit och dit. Jag fick direkt en bra känsla och så spelar de också en attraktiv fotboll och har en bra träningsmiljö, jag fick bara en bra känsla, säger hon.

Se alla mål från damallsvenskan här.

MER DAMALLSVENSKAN: Häcken-tränaren lämnar: ”Jag är extremt lycklig”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Robert Vilahamn berättar om flytten till Tottenham. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.