Foto: BILDBYRÅN

Häckens anfall – allsvenskans mest fruktade

Uppdaterad
Publicerad

Här är anfallet som anses vara bäst i allsvenskan. Sju av tio svarade Häcken på den allsvenska upptaktsträffen.

– Klubben vill vara framåtlutad nu, man siktar på bättre placeringar. Över fem år ska man kunna vinna SM-guldet, säger nye tränaren Mikael Stahre.

De tryckte långa stunder ner Östersund i eget straffområde i cupsemifinalen i lördags. Och trots 1–3-förlusten var det många som höjde på ögonbrynen när Häcken kom med både fyra och fem spelare in i offensivt straffområde. Mikael Stahres lag är väldigt offensivt – och på upptaktsträffens mentometer-fråga om Häcken hade allsvenskans bästa anfall svarade 70,1 procent ”ja”. 

– Truppen är skapad efter att spela den fotboll som klubben står för. Det är upp till mig att optimera och leverar fotbollen, säger Stahre.

En utmaning som Stahre får är att han för första gången ska träna ett lag med konstgräs på hemmaplan.

– Jag har reflekterat väldigt lite över tid. Jag tror konstgräset gjort svensk fotboll bättre. Våra unga spelares botten har blivit bättre. Mer adekvat träning. Sen  är det klart, jag gillar presspel och det blir lite annorlunda. Men även tränaren får anpassa sig, säger Stahre som är tillbaka i svensk fotboll efter tränaruppdrag i Kina.

Mentometer: Vilket lag vinner allsvenskan?

Malmö FF – 43,2%

AIK – 17,1%

IFK Norrköping – 9,9%

Häcken – 7,2%

Östersunds FK 5,4%

IFK Göteborg – 3,8%

Elfsborg – 2,7%

Djurgården 2,7%

Örebro – 2,7%

Sirius – 1,8%

AFC Eskilstuna – 1,8%

Kalmar – 0,9%

Hammarby – 0,9%

Jönköpings Södra – 0%

GIF Sundsvall – 0%

Halmstad – 0%

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.