Häckens nyförvärv Chilufya sänkte AIK med två mål

När han spelade för Djurgården hade han svårt med målskyttet när han mötte AIK, men i Häckens tröja stod han omgående för två mål.

– Vi spelade riktigt bra, som ett lag, sa en glad Chilufya efter matchen.

Häcken inledde starkast, men det dröjde till den 63:e minuten innan vindsnabbe Chilufya hann först på en djupledsboll och kunde runda Kristoffer Nordfeldt i AIK-målet och rulla in bollen i tomt mål.

I den 77:e minuten fick zambiern ohotad utanför straffområdet stå och prickskjuta in 2-0 och matchen var över.

– Vi spelade riktigt bra, vi spelade som ett lag och då är vi som bäst, sa lånet från Midtjylland till Discovery.