Foto: Bildbyrån

Häckens premiärhjälte missar nästa match

Uppdaterad
Publicerad

Alexander Jeremejeff bjöd på en show och slog till med hattrick i allsvenska premiären mot AIK. Men nu meddelar Häcken att 28-åringen och klubbkollegan Leo Bengtsson missar lördagens match mot Degerfors.

Hattrick och ett målpass.

Alexander Jeremejeff kunde inte ha fått en bättre start i den allsvenska premiären.

Men nu kommer bakslaget för göteborgsklubben. 28-åringen är sjuk och missar lördagens match mot Degerfors, precis som kollegan Leo Bengtsson.

Duon deltog inte i träningen på fredagen.

Har visat symptom

– Vi gladde oss åt att alla var skadefria och att det såg bra ut. Vi har en stor trupp för att kunna hantera det här, samtidigt är det två klasspelare som är i storform. Alexander Jeremejeff gjorde till exempel tre mål och en assist mot AIK, säger tränare Per-Mathias Högmo till Göteborgs-Posten.

Trion Erik Friberg, Franklin Tebo och Tomas Totland har även de saknat men är tillbaka och redo för matchen på lördag.

Tränaren menar på att laget har tagit nödvändiga åtgärder för att skapa en smittsäker miljö. De fem spelarna ska ha påvisat symptom på influensa eller halsfluss.

– Vi har gjort de åtgärderna vi kan göra, att man är försiktig, tvättar händer och allt det där, men vi är så tätt på varandra i vardagen så får du in det i truppen måste det nästan få gå sin gång. Vi har haft läkare och allt för att se vad vi kan göra, men så är det.

KLIPP: Häckenstjärnan sänkte AIK med tre mål  (Arkiv 3 april 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.