Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/TT

Häckens Valgeir Fridriksson om att möta Cristiano Ronaldos Portugal: ”Minne för livet”

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan var Häckens Valgeir Fridriksson med och såg Cristiano Ronaldo bli historisk som den spelare som först nått 200 landskamper.

För SVT Sport berättar nu 21-åringen om mötet med storstjärnan och var han ser sig själv om några år.

– När man började spela fotboll såg man upp till spelare som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo, det var ett minne för livet, säger han.

Häckens isländske ytterback Valgeir Fridriksson har haft två intensiva månader bakom sig. Först ett cupguld i mitten på maj och sedan fem allsvenska matcher innan det var dags för EM-kval för sitt Island. Men det är en speciell match Valgeir Fridriksson kommer att bära med sig för resten av hans liv.

Matchen mot Cristiano Ronaldos Portugal – och inte vilken match som helst för portugisen. 38-åringen blev nämligen först någonsin att nå 200 landskamper och firade det hela genom att sätta det avgörande målet på tilläggstid.

– Det var kul att spela mot alla dessa killar men till slut fick vi inte med oss några poäng. Naturligtvis var det ingen som trodde att vi skulle ta poäng i en match mot Portugal men vi var så nära och vi släppte in målet på stopptid på ett VAR-beslut, så ja, det var ledsamt för oss och för alla fans. Men det var ett minne för livet att spela mot dessa spelare, säger han.

”Det är fantastiskt”

Hur var det att spela mot Ronaldo och Portugal?

– Så klart var det svårt haha, de har så många toppspelare på varje position. Det är fantastiskt att få spela mot dessa spelare där jag kan se var jag står och hur vi står mot ett sådant motstånd. Det var givetvis en tuff match, vi försvarade bra och hade chans att göra ett mål men det är de små detaljerna som avgör och det var ledsamt att vi inte fick med oss en poäng.

Häcken inleder Champions League-kvalet mot The New Saints från Wales, den 12 juli på hemmaplan och Fridriksson är redo.

– Det går bra nu och det är viktigt för oss att forsätta på samma spår, vi alla vill göra det så bra som möjligt i Champions League och allsvenskan. När man började spela fotboll såg man upp till spelare som Lionel Messi och Cristiano Ronaldo så det är klart att jag vill upp på den nivån, jag har satt som mål att nå någon av de fem största ligorna i världen, avslutar 21-åringen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.