Häckentalangens ben är av – blir borta länge

Uppdaterad
Publicerad

Häckentalangen Bénie Traores ben är av.

19-åringen förväntas missa sex till åtta månader.

– Jag vill tacka för allt stöd och all kärlek jag fått och jag ser fram emot att komma tillbaka ännu starkare, säger Traore till Häckens hemsida.

Det var i söndagens möte i Svenska cupen mellan Hammarby och Häcken som olyckan var framme. Häckens Bénie Traore försökte sno bollen av Hammarbys Jeppe Andersen, som i sin tur träffade Traore illa när han försökte göra sig av med bollen. Häcken-spelaren blev utburen på bår en stund senare och under måndagen kom beskedet att Traore drabbats av ett benbrott. En skada som innebär att han kommer att bli borta i sex till åtta månader.

– Han har fått en allvarlig underbensfraktur – en skada som man räknar med att den läker och blir bra, men att det tar tid. Förväntan är att han blir borta någonstans sex till åtta månader, säger Häckens läkare Henrik Eriksson till klubbens hemsida.

”Är väldigt tråkigt”

Sportchefen Martin Ericsson öppnar för att värva in en ersättare:

– I det här läget går först och främst våra tankar till Bénie och förhoppningen om ett snabbt tillfrisknande. Det är väldigt tråkigt, och nästan lite overkligt, att vi på kort tid fått två allvarliga frakturer på framstående unga spelare. Vi tycker oss ha en stark trupp men har just nu en intern dialog för att se om och i så fall hur vi väljer att agera med tanke på skadan Bénie ådrog sig igår, säger Ericsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.