Hallenius jublar efter rekord-målet. Foto: Bildbyrån

Sundsvall körde över Sirius – Hallenius målform intakt

Uppdaterad
Publicerad

Sirius läcker som ett såll – och Linus Hallenius fortsätter producera mål. Sundsvall krossade Uppsalalaget med 4-0 på hemmaplan.

– De där två målen var bra i dag, säger Sundsvalls kapten Linus Hallenius.

För Sundsvall och Linus Hallenius är fotbollslivet rätt kul just nu. Den pånyttfödde anfallaren stod för två klassmål.

– Det var en viss frustration i första halvlek, men Joel (Cedergren, tränare) försökte lugna ned oss och vi fick medvind efter första målet, säger Hallenius med ett barn på vardera arm i intervjun med C More.

– Barnen får följa med in i omklädningsrummet när vi vinner.

För Sirius är det värre: Nio insläppta på de senaste två matcherna lär sänka självförtroendet till botten för Uppsalalaget i jakten på nytt allsvenskt kontrakt.

– Fram till deras 1-0-mål är det vi som driver på. Men sen är det fyra mål på en halvtimme, vi måste rannsaka oss själv, säger Sirius tränare Kim Bergstrand till C More.

På frågan hur det är med Siriusspelarnas karaktär svarade han utan att tveka.

– Det beror på vad du menar med karaktär? Är det karaktär så till vida att folk inte vill är det definitivt inte så. Det är ingen som vill springa runt och släppa in fyra mål på en halvtimme.

Allsvenskan

GIF Sundsvall logo

GIF Sundsvall

4 - 0

IK Sirius logo

IK Sirius

NP3 Arena, Sundsvall
Publik: 5328
Domare: Johan Hamlin

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.