Halmstad närmare superettan efter hemmaförlust

Tabelljumbon Halmstad tog emot IFK Göteborg hemma på Örjans vall. En seger hade lyft hoppet om att få stanna i allsvenskan men nu ser kvalplatsen avlägsen ut då Blåvitt vann med 2-1.

– Det är förstås en näst intill omöjlig uppgift för oss att reda ut, säger HBK-tränaren Igor Krulj till TT.

Det var en jämn första halvlek med nästan exakt lika bollinnehav och lika många skott från båda lagen.

I 25:e matchminuten tog Halmstad ledningen på straff. Pontus Dahlberg i IFK-målet fällde Tryggvi Haraldsson och det blev Pontus mot Pontus när Dahlberg ställdes mot Silfwer vid straffpunkten. Med en välplacerad straff satte Silfwer 1-0, hans första allsvenska mål.

Med fem minuter kvar av första halvlek fick Silfwer chans att utöka Halmstads ledning när man tilldömdes frispark från bästa möjliga position. Men bollen gick strax utanför och 1-0 stod sig i paus.

Hårt Blåvitt-tryck

Halmstads hopp levde men i andra halvlek tog Göteborg över matchen. August Erlingmark kvitterade, 1-1, åtta minuter in i halvleken. Malkolm Nilsson i Halmstadsmålet hade inte en chans.

Men minuter senare upprättade han sin heder med en snygg räddning när Mikkel Diskerud var nära att ge IFK ledningen.

I 89:e minuten kom utdelningen för IFK. Sam Adekugbe slog ett fint inlägg till tidigare den Halmstadsspelaren, Mikael Boman som satte 2-1 till IFK Göteborg.

– Klart att man är sugen på att jubla när man gör segermålet i 89:e minuten mitt framför vår klack. Men samtidigt vill jag visa Halmstad respekt.

Om nu Jönköpings Södra vinner mot AIK på söndag åker Halmstad ur allsvenskan.

– Det är förstås en näst intill omöjlig uppgift för oss att reda ut. Men samtidigt är vi professionella och försöker fokusera på Örebro på fredag, säger HBK-tränaren Igor Krulj.