I dag kunde Hammarbyspelarna le igen. Foto: TT

Hammarby tog första segern – när AFC-spelarna började tjafsa inbördes

Uppdaterad
Publicerad

I den fjärde omgången kunde fjolårets fyra, Hammarby, ta sin första seger i årets allsvenska. Inför hemmafansen besegrades AFC Eskilstuna med 3-1. I AFC tjafsade spelarna inbördes när laget jagade mål i slutet.

Vid 3-0 efter en dryg timme kom Imad Khalili loss i djupet och vinklade in bollen med vänster yttersida mellan benen på målvakten Ole Söderberg. Var inte matchen redan avgjord var den det defiinitivt efter Khalilis andra mål. 

– Tycker att vi har bra fart i första halvleken, då gick det ruggigt fort. Andra halvlek var inte alls bra. Men det var en blytung seger, det var det viktigaste, säger Khalili till C More.

Knuffade undan lagkamrat vid frispark

Vid 1-3 med åtta minuter kvar hade AFC en frispark i ett ypperligt läge men spelarna började tjafsa med varandra innan frisparken kunde slås, en mycket märklig situation. Både Christan Miljevic och Kadir Hodzic var sugna på att slå frisparken. När sedan Hodzic tog frisparken fick han knuffa undan Miljevic som var närgången.

– Jag vet inte men vi måste snacka med gubbarna om det där. Du vet hur det är på Balkan att det kan bli lite hetsigt, de är som två bröder, säger målvakten Ole Söderberg om situationen.

Det hettar ofta till på planen, inte minst på absolut högsta nivå.

– Ja, men de stora stjärnorna, Cavani och Neymar, de bråkar också om sånt här. Det är fotboll. Det är hett där ute och en del av sporten. Det är inga hard feelings nu, säger Miljevic till Aftonbladet.

Tränaren: ”En jävla barnslig grej”

Tränaren var irriterad över tjafset.

– En jävla barnslig grej som inte ska hända på den här nivån. Vi pratar sinsemellan och det ska inte få hända, säger AFC-tränaren Nemanja Miljanovic till Expressen.

Söderberg hade bara ett par träningar inför matchen beroende på skadeproblem.

– Det var tufft att möta Hammarby som är ett starkt lag men jag kände att min comeback var bra, säger Söderberg om sin egen insats.

Allsvenskan

Hammarby IF logo

Hammarby IF

3 - 1

AFC Eskilstuna logo

AFC Eskilstuna

Tele2 Arena, Stockholm
Publik: 19445
Domare: Martin Strömbergsson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.