Hammarby fick nöja sig med 1-1 hemma mot Falkenberg. Poängräddare Alexander Kacaniklic. Foto: TT

Nytt kryss för Hammarby

Topptippade Hammarby spelade 1-1 för andra matchen i rad.

Hemma mot Falkenberg fick laget nöja sig med en poäng – Alexander Kacaniklic kvitterade i andra halvlek.

– Vi känns inte riktigt spetsiga, trots att vi får ner dem ganska djupt, säger Bajens tränare Stefan Billborn till Dplay.

Falkenberg inledde bäst i Stockholm. Anton Wede rullade in ledningsmålet tidigt i första halvlek.

Och efter första 45 minuterna var laget på väg mot sin första seger mot Hammarby i allsvenskan, efter en stark insats i första halvlek.

Men det räckte inte ända fram den här gången heller.

Kacaniklic kvitterade

Hammarby repade mod i paus och inledde genast en forcering framåt. Men det dröjde till den 70:e minuten innan utdelningen kom.

Kort innan tvingades Falkenberg till ett målvaktsbyte, då Viktor Noring blev skadad och tvingades utgå. Ersättaren Johan Brattberg inledde med att rädda ett friläge från Gustav Ludwigson – men i momentet senare kom kvitteringen när Alexander Kacaniklic sköt bollen i mål via stolpen.

Kacaniklic fick dessutom bryta matchen i slutskedet på grund av skada, och haltade betänkligt av planen.

Hammarby tryckte på för ett segermål, men Falkenberg försvarade sig väl och fick med sig en viktig poäng.

Falkenberg är därmed obesegrat under fem matcher i rad.

Andra raka 1-1-matchen

För Hammarby var det andra matchen i lag som laget spelade 1-1, och fick nöja sig med en poäng. Senast var i bortamötet med Helsingborg.

– Vi växte in i matchen i andra halvlek. Men vi känns inte riktigt spetsiga, trots att vi får ner dem ganska djupt. Kanske är det självförtroendet, sa Hammarbytränaren Stefan Billborn till Dplay efter matchen.