Stockholmsderby mellan Hammarby och AIK på Tele2 arena.

Och det rasslade in mål.

Matchen slutade 3-3 efter en rafflande tillställning.

– Det är klart att det är tungt, säger Hammarbys Gustav Ludwigson till SVT Sport.

Hammarby, som inledde säsongen starkt, kom till dagens tillställning med två raka matcher utan seger. AIK:s facit inför? Fem raka vinster.

Och vi har bjudits på stordramatik med sex mål och dubbla straffar på en arena med mäktig inramning.

– Svängig match, såklart. Sämre första från oss vad gäller spelet med boll. De går två mål och sedan är det vi som har det jobbigt. Starkt att komma tillbaka, säger AIK:s Sebastian Larsson till SVT Sport.

– Vi fick slita på, men visade styrka att komma tillbaka.

Det var under de första minuterna ett Hammarby som förde spelet med press mot AIK:s mål. De grönvita skapade en del chanser – men sedan kom knallen åt andra hållet.

AIK:s Nicolas Stefanelli hittade in i straffområdet och serverade Nabil Bahoui som enkelt kunde skicka in 1-0 för gästerna.

Efter fullträffen fick bortalaget fart på spelet en aning. Halvvägs in i den första halvleken radades halvchanserna upp och den höga pressen var på väg att ge utdelning.

Hammarbys drömminuter

Men i den 32:a minuten var det Hammarbys tur. Nahir Besara gjordes ner på offensiv planhalva och fick en frispark som han själv tog hand om. Mittfältaren slog in bollen i straffområdet, där anfallaren Gustav Ludwigson nickade in kvitteringen.

– Vi äger matchen och för den framåt, men sen så slarvar vi och de kommer in i matchen igen. Det är tråkigt, säger Ludwigson till SVT Sport.

– Det behövs bara att man tappar fokus i en sekund och så smäller det.

Bara åtta minuter senare var det dags igen och då på en ny fast situation. Hammarby fick en frispark till vänster om AIK:s straffområde. Vänsterbacken Mohanad Jeahze klev fram och skruvade vackert in bollen direkt i mål.

Dubbla straffar

Med lite drygt en halvtimme kvar att spela fick Bajen en ny chans att utöka. Mayckel Lahdo bröt in i straffområdet och tacklades ner. Darijan Bojanic var den som tog elvameterssparken – och missade.

Om det skulle fortsätta svänga? Absolut. För bara fyra minuter därefter var det dags för nästa straffspark – och den här gången tilldelades den AIK. Sebastian Larsson agerade kyligt och satte 2-2.

Dramatiken var dock inte över där. Nahir Besara fick chansen på liggande boll. Och som han tog den. Han slog i den 72:a minuten till med sin känsliga fot och ristade in 3-2 i matchprotokollet.

Målen var inte slut för dagen.

Bahoui höll sig påpassligt framme i den 85:e minuten och lyckades skarva in en ny kvittering för gästerna.

– Det är karaktär, sådant som du inte kan träna på. Vår grupp har visat att den har det i några år nu. Stor eloge till laget, bortsett de fasta situationerna som vi släpper till, säger AIK:s Nabil Bahoui till SVT Sport.

Hammarby ställs mot Norrköping i nästa omgång. För AIK:s del väntar Sirius.