Hammarby missade chansen att säkra allsvensk plats

Uppdaterad
Publicerad

Med en trogen bortaklack i ryggen och drömmen om damallsvenskan 2020 i blicken tog Hammarby ledningen på Grimsta IP. Men Brommapojkarna sköt upp firandet, när Michelle Rojas Flores helt fri i straffområdet kvitterade till 1-1.

– Det känns jävligt surt, säger Hammarbys lagkapten Emma Jansson till SVT Sport efteråt.

När Hanna Lundkvist studsnickade in ledningsmålet för Hammarby i 60:e matchminuten var den grönvita drömmen om allsvenskan bara en halvtimme bort.

Då studsade Brommapojkarna tillbaka med ett anfall som helt lurade bort Hammarbys backlinje och gjorde att Michelle Rojas Flores fri kunde peta in kvitteringsmålet. Hennes sjätte mål för säsongen och ett resultat som höll i sig till slutsignal.

– Vi kom inte upp i nivå och deras målvakt gör en jättematch, säger Hammarbys lagkapten Emma Jansson till SVT Sport.

Nu blir sista omgångens möte mellan Hammarby och Uppsala den 27 oktober helt avgörande för vilket lag som gör Umeå sällskap upp i fotbollens finrum, då det endast skiljer två poäng mellan lagen.

Jätteräddning av Frigge i BP-målet

Gästerna hade flera jättelägen att ta ledningen i första halvlek, men mellan stolparna i BP-målet stod Josephine Frigge, nederländska nyförvärvet inför säsongen, som storspelade och satte stopp för allt som kom hennes väg.

Farligaste chansen kom efter halvtimmen spelad när Hammarbys Helén Eke blev brutalt neddragen av Michelle Rojas Flores i boxen. Lagkaptenen Emma Jansson, som avgjorde på straff mot AIK senast, satsade på en låg boll till vänster men Frigge slängde sig rätt och räddade med handen utsträckt.

– Jag försökte sätta straffen i samma hörn som senaste men det gick inte, säger Emma Jansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.