Se Elfsborgs bjudning som gav Hammarby 3-0 Foto: Bildbyrån/Discovery+.

Hammarby med storseger i toppmötet med Elfsborg

Stjärnorna klev fram för Hammarby och dessutom bjöd Elfsborg Jusef Erabi på ett mål.

Då blev resultatet en storseger med 3-0 för de grönvita.

– Det var väldigt viktigt, säger Viktor Djukanovic till SVT Sport.

Nahir Besara var först ut, sedan Viktor Djukanovic och Jusef Erabi. Hammarby fick precis den målmässiga utdelningen som tränare Kim Hellberg kunde önska av sina offensiva pjäser när Elfsborg var på besök.

Men det dröjde innan målen kom. I halvtid stod det 0-0 på tavlan men väl efter pausen bjöd Besara på ett vackert avslut som också gjorde att det lossnade för det grönvita hemmalaget. Assisten, den stod Djukanovic för.

– Det är min första assist i min karriär så jag är så glad över den, säger han till SVT Sport.

Bjudning bakom 3-0

Mest surt för Elfsborgs del var det kanske med Erabis mål, som kom efter en rejäl bjudning från Andri Baldursson. Det innebar 3-0 och matchen var över.

– Det var tre väldigt viktiga poäng. I första halvlek var vi inte bra men sen visar vi hur Hammarby ska spela och gör tre mål, säger Djukanovic.

Men Michael Baidoo hann även sätta sitt avtryck på matchen i den 81:e minuten, när han satte knät upp mot Erabis ansikte. Det gav hans andra gula kort på bara ett fåtal minuter och de sista minuterna spelades med endast 10 gulklädda på plan.

Segern är Hammarbys andra på tre matcher, medan Elfsborg får räkna hem sin första förlust och blir kvar på fyra poäng.

Se Elfsborgs bjudning som gav Jusef Erabi möjligheten i spelaren ovan.