Astrit Selmani och Gustav Ludwigson jublar efter ett av Hammarbys två mål. Foto: Bildbyrån

Tredje raka vinsten för Hammarby

Vinst.

Vinst.

Och vinst.

Hammarby har för tredje gången lyckats inleda en säsong med tre raka segrar.

Två av allsvenskans två fullpottslag efter två omgångar, Hammarby och Mjällby, möttes i den tredje. Och nu har bara ett av dem tagit alla möjliga poäng. På hemmaplan vann de grönvita med 2–0.

Efter knappa timmens spel nickade Gustav Ludwigson in öppningsmålet på Nahir Besaras lösa frispark, det första målet som Mjällby släppte in i år. Dessförinnan hade Samuel Brolin hållit nollan mot såväl Elfsborg (2–0) som Djurgården (1–0).

– Vi tränar ganska mycket på det här, vårt analysteam är bra på att hitta små detaljer. Den här (varianten) gjorde vi sex gånger i går, så det jäkligt skönt att vi fick till den, säger Gustav Ludwigson till Discovery+.

Några minuter senare var anfallaren nära att utöka och bli tvåmålsskytt, Ludwigson helikoptersnurrade bort ett par försvarare men avslutet lyckades Brolin parera.

Gästernas bästa möjlighet kom i slutskedet av matchen, ett långt inkast landade hos Silas Nwanko som använde sig av en touch för mycket och försvarare hann täcka skottet. I stället utökade Hammarby kort därefter.

”Rättvis seger”

Joel Nilsson, ny i år i Hammarby efter fem säsonger i Mjällby, fälldes i straffområdet. Domaren visade fördel och returen satte inbytte Mayckel Lahdo – 19-åringens första allsvenska mål och 2–0-seger för Hammarby.

– En rättvis seger tycker jag. Jag är lite besviken på hur vi kommer ut till den här matchen, om vi tittar på första kvarten så är vi lite ängsliga och vi tar inte för oss, säger Mjällbys tränare Andreas Brännström.

Hammarby har nu för tredje gången inlett allsvenska säsongen med tre raka segrar, det har tidigare inträffat 1959 och 2018.