Hammarbys match mot Malmö FF flyttas

Uppdaterad
Publicerad

Frågan om vilket lag som har fördel eller nackdel av att spela först i det allsvenska titelracet har fått nytt bränsle sedan två av Malmö FF:s matcher i slutet av serien bytt matchdag.

Under den senaste tiden har den allsvenska toppstriden handlat om AIK och Hammarby. Och eftersom AIK nästan konsekvent spelat någon dag före Hammarby i det fastlagda spelschemat har det diskuterats huruvida Hammarby pressats av att AIK hela tiden hoppat iväg tre poäng.

Nu kan Hammarby möjligen vända på kättingen. Eftersom Malmö FF fått två av sina allsvenska matcher flyttade på grund av Europa League-spel (mot GIF Sundsvall – flyttad från 1/19 till 30/9, och mot Hammarby 22/10) blir spelschemat mot slutet av allsvenskan förändrat.

Nytt matchdatum för matchen MFF-Hammarby är inte spikat, men AIK spelar i samma omgång, omgång 27 av 30, söndag 21 oktober bortaderby mot Djurgården, och eftersom MFF:s Europa-League match är senare i veckan lär MFF-Hammarby flyttas till lördagen eller söndagen.

Men innan dess, 23 september, möts AIK och Hammarby på Friends.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.