Maika Hamano lämnar Hammarby – åtminstone tillfälligt. Foto: Bildbyrån

Hammarbys stjärna Maika Hamano återkallas av Chelsea

Uppdaterad
Publicerad

Hammarbys japanska VM-spelare Maika Hamano har återkallats av Chelsea och fanns inte med i Hammarbys 3-0-vinst i Växjö i fredags i den damallsvenska återstarten efter VM. 

Skälet framgår inte men det har gått väldigt snabbt.

– Hon är inte återkallad till Chelsea av sportsliga skäl. Jag kan inte säga så mycket mer än att hon inte var spelbar i helgen, säger Hammarbys sportchef Johan Lager till Fotbollskanalen.

Det bekräftas av Hammarbys marknadschef Peter Holmberg som meddelar att man kommer att kommunicera ut något när det finns något att säga, vilket det inte finns för tillfället, uppger han för SVT Sport.

Hamano har gjort sju mål på 17 damallsvenska matcher men hämmades av en axelskada under VM. Inför mötet med Växjö var Hamano med i truppen på 21 spelare men var inte på plats i Småland.

Spelade kvartsfinalen som första match i VM

Under VM fick Hamano stå över gruppspelet och åttondelen men hoppade in på tilläggstid mot Sverige i kvartsfinalen som man förlorade med 1-2.

Hammarby marknadsför derbyt mot Djurgården 10 september med bland annat en bild på Hamano. På Chelseas hemsida står hon ännu som lån till Hammarby.

– Jag räknar med att hon spelar med oss i höst om hon spelar, säger sportchefen Johan Lager.

KLIPP: Hamano tokhyllas: ”Vilken lirare” (6 juni)

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hamano hyllas av Daniel Nannskog efter cupfinalen: ”Vilken lirare” Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.