Janne Andersson fanns på plats när Hammarby vann över Luleå med 3-1 i Svenska cupen. Foto: Bildbyrån

Tanković målskytt inför ögonen på förbundskaptenen

Uppdaterad
Publicerad

Muamer Tanković har gjort sex mål på sex matcher i allsvenskan. I ett soligt Norrbotten inför ögonen på förbundskaptenerna passade skytteligaledaren på att näta igen i Svenska cupen när Hammarby besegrade Luleå med 3-1.

Efter Jordan Larssons uttåg ur allsvenskan och med en Tarik Elyounoussi vars målform har avtagit är just nu Hammarbys Muamer Tanković i ohotad allsvensk skytteligaledning.

När Hammarby gästade Luleå i Svenska cupen fanns både förbundskapten Janne Andersson och assisterande förbundskapten Peter Wettergren på plats på den soliga läktaren. Andersson hade inför matchen hållit en föreläsning i staden och följde upp det med att bevittna matchen på Skogsvallen.

Och som att han kände av förväntningarna så slog Tanković till igen. Framspelad av Niko Djurdjic, som redan i nionde minuten nickat in 1-0 till Hammarby, kunde den 24-årige anfallaren enkelt placera in 2-0. Det var sjunde matchen i rad som Tanković hittade nätet. 

Luleå reducerade på straff innan halvtid men matchen slutade 3-1 till gästerna.

På torsdag om en en vecka tar Janne Andersson ut landslagstruppen till EM-kvalet som inleds mot Färöarna den 5 september.

För Sundsvall och Sirius krävdes förlängning respektive straffar för att slå ut IFK Lidingö och Karlstad BK. För Örebro blev det vinst med 1-0 mot Nyköping, men en allvarlig skada på backtalangen Arvid Brorsson drog ner segerglädjen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.