Arkivbild Foto: Bildbyrån

Hamrén högst på Vikings önskelista

Publicerad

Sveriges före detta förbundskapten och tidigare Rosenborgstränaren Erik Hamrén ligger överst på klubben Vikings önskelista när laget nu är på jakt efter ny tränare. Det uppger NRK idag.

För två veckor sedan sparkade Stavangerklubben Viking sin tränare Ian Burchnall efter sviktande resultat och efter att klubben nu åker ur Eliteserien. NRK erfar att Erik Hamrén är klubbens förstahandsval när man söker en ny tränare.

– Det är många tränare som anmäler sitt intresse för jobbet. I tillägg till det är det också flera agenter som önskar hjälpa oss i jakten på en ny tränare, säger Eirik Henningsen, administrativ chef för klubben, till NRK. 

Däremot vill han inte uppge några namn.

Beredd att satsa miljoner

I fredags sa Vikings ordförande Stig H. Christiansen till NRK att klubben vill ha rätt tränare för att ta sig tillbaka till Eliteserien och att de är beredda att lägga miljoner på förhandlingsbordet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer