Hamrén inför EM: ”Medalj inte realistiskt”

Uppdaterad
Publicerad

EM 2016 kan bli förbundskapten Erik Hamréns sista mästerskap. Men att det skulle bli någon seger tror han inte. ”Det är inte realistiskt att Sverige ska ta medalj i EM – men för mig är det viktigt att ha drömmarna”, säger han inför det stundande EM-året.

I sex år har han varit förbundskapten för ett fotbollslandslag med en enda världsstjärna. Han klev på jobbet i en generationsväxling och erkänner att när han ställde sig frågan om det var rätt läge att ta jobbet så var svaret: nej.

– Men om jag tackar nej nu så kanske jag inte får nån mer chans i livet.

Fotbolls-EM

– Och om du är en bra kock så kan du göra en fantastisk middag av lite sämre råvaror också.

Förändrats som människa

Han säger att jobbet är lika roligt som tidigare men att en sak inte blivit som han hade föreställt sig:

– Jag trodde, lite naivt kanske, att om jag visade respekt för media så skulle jag få respekt tillbaka. Så har det inte blivit, från alla.

Han citerar Fredrik Reinfeldt och säger att han känner igen sig i bilden av vad som händer när man utsätts för ett mediadrev: ”Någonting dör i själen och du blir inte samma människa som tidigare”.

– Jobbet är fantastiskt skojigt men jag har förändrats som människa och jag förstår vad Reinfeldt menar i det han sa.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet