Magnus Käck, AIK-supporter, har köpt säsongskort till lagets hemmamatcher – resten av livet. Foto: Privat/Bildbyrån

AIK-supporter köpte årskort för 190 000 kronor

Uppdaterad
Publicerad

Många fans stödjer sitt lag ekonomiskt, men det finns de som tar det ett steg längre. Magnus Käck, 43, håller på AIK och har nu köpt ett säsongskort som kostar 189 100 kronor.

– En del tycker att man är en dåre. Andra säger ”fan vad kul”. Men för mig handlar det inte om pengarna. Det är bara kul att skriva in sig i klubbens historia, säger han till SVT Sport.

Supporterskap är ofta en livslång kärlekshistoria. En hel del pengar kan det också kosta att se sitt lag på plats år efter år. Inför säsongen lanserade mästarlaget AIK ett säsongskort som hette Evighetskortet, som ger köparen entré till klubbens samtliga hemmamatcher i Allsvenskan, så länge kortinnehavaren lever. Priset: 189 100 kronor.

– När jag hörde om det här kortet för en månad sedan hade jag redan köpt säsongskort till nästa säsong. Men jag blev direkt intresserad, och det lockade ju att vara den första som köpte säsongskortet, säger Magnus Käck, som började gå på hockeylagets matcher på 80-talet, och därefter följt fotbollen alltmer.

Är du inte rädd för att tröttna på att gå på matcher, och ändå köpt ett kort för så mycket pengar?

– Nej. Sedan jag bestämde mig har känslan bara blivit bättre och bättre. Man lever med AIK hela livet, och många vänner har man fått via supporterskapet.

Det är ändå mycket pengar. Var det ett svårt beslut ekonomiskt?

– Det är klart att det är kännbart. Det är nästan 200 000 kronor. Men man investerar i AIK, och för mig var det inte mycket att tveka på egentligen. Det gäller ju livet ut också. Om 30 år kanske jag sitter på pensionärsläktaren med samma kort. Och jag kommer ju aldrig bli utan biljett.

Till sist, hur tror du det går nästa säsong? Kan AIK utmana Malmö, som har en så bra trupp?

– Vilka är det? Nämen, jag tror Björn Wesström ser till att vi har en bra trupp även nästa säsong, och det finns sparkapital i truppen redan. Robert Lundström och Joel Ekstrand kan vara med från start, och kan betyda mycket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.