Hanna Glas är laddad för Bayern München-debut. Foto: TT.

Hanna Glas kan få Bayern München-debutera mot regerande Champions League-mästaren Lyon

Uppdaterad
Publicerad

Hanna Glas lämnade i våras PSG för Bayern München.

I morgon kan hon få göra tävlingsdebut för sitt nya lag.

Motståndet är tuffast möjliga: Regerande mästaren Lyon.

– Det kan inte bli bättre, säger hon.

ARKIV: Glas klar för Bayern München (15 april):

Landslagsbacken Hanna Glas skrev i april på för den tyska storklubben Bayern München och lämnade därmed franska Paris Saint-Germain:

Nu, efter en lång väntan, så är det äntligen dags för tävlingsdebut för laget där även Amanda Ilestedt spelar.

”Bara kul!”

Och matchen är inte vilken som helst. Det handlar nämligen om en Champions League-kvartsfinal – mot de regerande mästarna i Lyon.

– Det är ju bara kul! Det här har man ju längtat efter ända sedan det blev klart att Champions League skulle spelas klart. Men först var jag ju lite osäker på om jag skulle få spela eller inte (det var oklart hur många nyförvärv som skulle få registreras, reds anm), men nu när allt blivit klart så har jag bara längtat efter att sätta igång med en riktig tävlingsmatch, säger en leende Glas till SVT Sport, och fortsätter:

– Det kan ju inte bli bättre än en kvartsfinal i Champions League.

Kommer du få spela då?

– Jag hoppas det i alla fall. Jag förbereder mig på bästa sätt, sedan får vi se vad vår tränare ställer upp med för lag.

FAKTA: Allt du behöver veta inför Champions League

Spelat två från start

Bayern har spelat tre träningsmatcher inför Champions League. Glas har spelat i samtliga, varav de två första från start.

– Det har varit jättekul! Det känns som att jag har kommit in fort, både på planen och utanför – så det är jättekul, säger Glas.

”Vi ska tro på oss själva”

Lyon är ett lag som Glas känner till väl sedan sin tid i PSG, och det är något som hon hoppas kunna dra nytta av – trots att hon aldrig besegrat den franska giganten, som inte har förlorat en tävlingsmatch sedan 2018.

– Det är ändå skönt att ha med sig erfarenheten av att ha spelat mot Lyon några gånger. Man vet vilket tempo de har och vilka krav som ställs och hur de är. Det är en stor erfarenhet och jag försöker bara sprida ett lugn i laget och att vi ska tro på oss själva, säger hon.

Ja, hur upplever du att känslan i laget är, för det kan ju inte bli tuffare motstånd?

–  Ja, exakt. De är ju regerande Champions League-mästare och, ja... Vi har allt att vinna och den största pressen är på dem. Det är ju de som har allt att förlora. Vi känner ändå stor tro på oss själva och har ingen press.

Hur vinner man mot dem?

– Det är mycket som ska stämma. Man måste verkligen ha fokus hela tiden. Det kan vara en liten detalj som avgör hela matchen. När vi förlorade sist mot dem med PSG var det på en hörna. Det gäller att hela tiden vara fokuserad, samspelta och jobba tillsammans.

”Oerhört stolt”

En sak är Glas i alla fall säker på, oavsett utgång i matchen: Om hon får spela så kommer det att kännas stort. Riktigt stort.

– Det kommer ju vara jättekul! Man känner sig ju alltid oerhört stolt över att få spela så stora matcher. De är ju dem man går och längtar efter när man tränar och sliter hårt. Så jag kommer bara försöka njuta och ha så kul jag kan, säger Hanna Glas.

MER CHAMPIONS LEAGUE: Lindahls Atletico förlorade trots svenskans storspel:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.