Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Hanna Glas om nycklarna mot Portugal: ”Ska försöka utnyttja det”

Uppdaterad
Publicerad

Ett EM-slutspel står på spel i matchen mot Portugal.

Då tror Hanna Glas att Sverige fått pusselbitarna som saknades mot Schweiz på plats.

– Vi är starka fysiskt och vi ska försöka utnyttja den delen, säger hon till SVT Sport.

Hanna Glas känner sig i god form och ser fram emot matchen, berättar hon.

– Vi har allt att spela för imorgon, konstaterar hon men poängterar sedan att det samtidigt ”är en fotbollsmatch som alla andra”.

Sedan Schweiz-matchen har laget försökt att identifiera detaljer i spelet som behöver förbättring. Mot Portugal vill Glas därför se mer kvalitet i passningsspelet, så att man kan få anfallsspelet att stämma.

– Dels handlar det att som individ ta snabbare beslut och att vara bättre förberedd innan man får bollen. Men också att vara tydligare i sina löpningar, säger hon.

Stina Blackstenius menar å sin sida att försvarsspelet är en viktig kugge för att rå på Portugal.

– Jag tror någonstans att det kommer att vara viktigt att utgå från försvarsspelet, vi vet att de har snabba spelare så vi ska ta bort dem, och för egen del att försöka hota så mycket som möjligt i djupled för att dra isär Portugal som försvar. De kan bli lite oorganiserade när det blir mycket löpningar och mycket som händer i straffområdet, säger hon.

– Vi har lite revanschkänsla, vi vet vad vi kan och vill visa det. Vi ser det lite som en chans att hitta tillbaka till vårt spel på bästa möjliga sätt, fortsätter Blackstenius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.