Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hanna Marklund hyllar Caroline Seger: ”Ingen kan mäta sig med det” Foto: SVT/Bildbyrån

Hanna Marklund: ”Caroline Seger är överlägsen”

Uppdaterad
Publicerad

Caroline Segers tid i Blågult tar slut på tisdag.

Sveriges meste landslagsspelare och lagkapten sätter punkt för sin landslagskarriär – och hyllas nu av SVT:s expert Hanna Marklund.

– Hon är den största ledaren jag har sett på en fotbollsplan, säger Marklund.

240 landskamper, som blir 241 när Sverige möter Spanien i den avslutande Nations League-matchen, blir nog. Caroline Seger tackar för sig i landslaget efter 18 år, flertalet som lagkapten.

– Att hon slutar just nu är inte så konstigt eftersom hon varit skadedrabbad och med åldern är det svårt att vara kvar på den nivån hon vill vara, säger SVT Sports expert Hanna Marklund.

Marklund fortsätter med att hylla 38-årige Seger.

– Det är en sådan enormt bra fotbollsspelare, så mycket som hon har gjort för svensk fotboll under så många år, säger hon och lägger till:

– Det är ju den här kaptenen som har klivit fram när det behövts, som styrt laget. Att hon har legat bakom mycket under de här framgångsrika åren.

Ett minne som nog sitter starkt hos många är straffmissen från Caroline Seger i OS-finalen 2021 mot Kanada, där Sverige fick nöja sig med silver.

Det minnet är även starkt hos Hanna Marklund.

– Men framförallt hur hon ändå reste sig efter det, kom tillbaka och satte nästa straff, fortsatte att leda det här landslaget till framgångar. Hon är den största ledaren jag har sett på en fotbollsplan.

Se Caroline Seger berätta om beslutet att avsluta landslagskarriären i Sportspegeln.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.