Här är Daniel Nannskogs vårelva i allsvenskan. Foto: Bildbyrån

Här är Daniel Nannskogs allsvenska vårelva

Uppdaterad
Publicerad

Hammarby leder årets allsvenska vilket gör avtryck i Daniel Nannskogs vårelva.

Fyra av spelarna är från serieledaren i fotbollsexpertens 3–5–2-uppställning.

– Som vanligt premierar jag den offensiva fotbollen vilket vi ser i elvan, säger Nannskog.

Se den motiverade elvan nedan.

Målvakt: Pontus Dahlberg, IFK Göteborg

Kommentar: Stått för en massa härliga räddningar, stabil sista utpost, tyvärr lämnar han i sommar för större uppgifter. Det tror jag att han kommer klara galant.

Försvarare: Björn Paulsen, Hammarby

Kommentar: Har haft en fantastisk vår, både ett hot offensivt och styrt Hammarbys backlinjen med järnhand.

Försvarare: Viktor Elm, Kalmar

Kommentar: Förra året läckte Kalmar-försvaret som ett såll. Helt annat denna vår tack vare chefen Viktor Elm. Har stänkt dit tre mål dessutom, vilket inte gör saken sämre.

Försvarare: Per Karlsson, AIK

Kommentar: Säkerheten själv. År efter år levererar han, samma sak denna vår, otroligt smart och lojal spelare som har stor del i att AIK bara släppt in fem mål.

Sittande mittfältare: Kristoffer Olsson, AIK

Kommentar: Hade stora förväntningar på sig förra året och lyckades inte motsvara dem. I vår har han definitivt motsvarat förväntningarna med en bollskicklighet och ett lugn och styr tempot i AIK.

Sittande mittfältare: Serge-Junior Martinsson Ngouali, Hammarby

Kommentar: Vilket vår han haft! Oerhört bolltrygg, spindeln i nätet i Hammarby. Fördelar bollar på ett fantastiskt sätt och är nyckel till att Hammarby får till ett etablerat spel.

Offensiv mittfältare: Paulinho, Häcken

Kommentar: Målskytt, tekniker, en underbar fotbollsspelare att skåda, händer alltid något kreativt kring Paulinho, så även denna våren. Normalt utgår ju Paulinho från en kant men för att få in honom i elvan så sätter jag honom i denna rollen, vilket jag tror att han skulle hantera perfekt.

Höger mittfältare: David Moberg Karlsson, IFK Norrköping

Kommentar: Gillar verkligen den spelartypen. Härlig i en mot en-spelet, bra avslutare och fin vänsterfot och det största hotet denna våren offensivt sätt i Norrköping.

Vänster mittfältare: Jiloan Hamad, Hammarby

Kommentar: Sex mål och fem assists på tio matcher säger allt. Han har verkligen tagit hela allsvenskan med storm denna vår. Vi visste att han var bra men i år har han växlat upp något enormt.

Anfallare: Pa Dibba, Hammarby

Kommentar: Leder man skytteligan så ska man med i Nannskogs elva. Färdigsnackat!

Anfallare: Mohamed Buya Turay, Dalkurd

Kommentar: De ligger sist Dalkurd. De har gjort tio mål framåt, han har gjort fem plus två assist. Han är direkt inblandad i alltså 70 procent av deras mål. Såklart starka siffror i ett lag som ligger sist. Ett enormt hot och avsaknaden när han varit borta har varit enorm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.