Här är expertens startelva mot Italien

Uppdaterad
Publicerad

I morgon spelar Sverige den sista gruppspelsmatchen mot Italien i EM. SVT Sports expert, Lisa Ek, vill se två förändringar i startelvan mot Italien.

Sverige har ett bra läge att ta hem gruppsegern i fotbolls-EM i Nederländerna. Sverige leder gruppen efter två matcher och möter imorgon redan avsågade Italien. SVTs expert, Lisa Ek, har tagit ut sin startelva som hon vill se i mötet med Italien.

– Jag skulle vilja se två förändringar. Nummer ett är att få in Hanna Folkesson på mittfältet istället för Lisa Dahlkvist. Hanna gjorde det jättebra senaste och vi kommer behöva henne senare i mästerskapet, säger Ek.

Fotbolls-EM

– Folkesson stod för ett piggt inhopp senast och Sverige behöver henne i form längre fram. Jag tror att hon skulle må bra av spel från start efter begränsad starttid i klubblaget under året. Samtidigt får Dahlkvist vila.

”Fischer behöver vila inför slutspel”

Den andra förändringen är lite mer oväntad där Ek vill se att en av lagets viktigaste spelare får vila inför kommande slutspelsmatcher.

– Den andra förändringen är ut med Nilla Fischer och in med Emma Berglund. Då får Fischer vila lite och kan förbereda sig för slutspelet, säger Ek och fortsätter:

– Berglund har sett riktigt bra ut på träning och har erfarenhet från mästerskap samtidigt som Fischer får vila sin kropp. Stor muskelmassa kräver extra återhämtning.

Matchen mot Italien spelas imorgon, tisdag, 20.45.

Här är Lisa Eks startelva mot Italien

Hedvig Lindahl

Jessica Samuelsson, Emma Berglund, Linda Sembrant, Magdalena Ericsson

Kosovare Asllani, Caroline Seger, Hanna Folkesson, Olivia Schough

Lotta Schelin, Stina Blackstenius

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet