Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Emil Roback blev varnad – innan han hade gjort en enda allsvensk minut. Foto: Discovery+

Här blir Emil Roback historisk – utan att spela en enda minut

Uppdaterad
Publicerad

Milantalangen Emil Roback som är utlånad till IFK Norrköping fick göra allsvensk debut i minut 90 borta mot AIK.

Men redan i matchminut 62 blev 19-åringen historisk när han fick ett gult kort utan att ha spelat en enda minut i allsvenskan.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, jag är bara glad över att vi vann idag, säger han till SVT Sport.

Emil Roback, som tidigare hyllats av Zlatan Ibrahimovic, lånades in till IFK Norrköping säsongen ut. Hem till Norrköping, där det hela en gång började.

Och under måndagseftermiddagen fick han till slut göra allsvensk debut när han hoppade in i slutminuterna. Men 19-åringen blev historisk redan innan han hoppade in.

För i matchminut 62 drog han på sig en varning sedan han kastat in en boll på planen. Ingen spelare i allsvenskan har fått en varning utan att ha spelat några minuter.

Men det var inget han brydde sig om.

– Jag har inte tänkt så mycket på det, det var jättekul att vara här, jag förväntade mig mycket folk här idag och det var kul, säger han.

Och att vara tillbaka i Sverige och Norrköping är glädjande för 19-åringen.

– Jag måste bara komma i form och sedan får vi se vad det leder till, men det ska bli kul med den här säsongen. Jag fokuserar bara på Norrköping just nu, säger han.

MISSA INTE: Fotbollsstudion 22.00 i SVT1 och SVT Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.