Marcus Danielson har inlett sitt första mästerskap bra. Foto: Bildbyrån

Här är Marcus Danielson bäst av alla

Uppdaterad
Publicerad

Här är Marcus Danielson bäst av alla.

Han är nämligen EM:s rensningskung, enligt Uefas lista.

– Det är positivt för mig att jag är med i toppen av en sådan lista, säger han på torsdagens presskonferens.

Den svenske mittbacken Marcus Danielson är EM:s rensningskung. 32-åringen toppar Uefas lista med 35 rensningar efter gruppspelet – tio fler än tvåan på listan, finländaren Daniel O’Shaugnessy.

– Vi har fått försvara väldigt mycket och nu blev det extra med många inlägg från Polen. Men mig som mittback gäller det att jag placerar mig rätt och det är positivt för mig att jag är med i toppen av en sådan lista för mig är det viktigast att försvara för att vi sen ska kunna vinna bollen och gå till anfall, säger Danielson och förklarar vidare:

Fotbolls-EM

– I vårt spelsätt släpper vi mer på kanterna och stänger till centralt och då vet vi oavsett vilka vi möter kommer det mycket inlägg. Det är inget konstigt.

Ett av dagens samtalsämnen på presskonferensen var att Sverige inte spelar någon underhållande fotboll, det har funnits en hel kritiska röster. 

– Det kanske har att göra med att vi har blivit väldigt låga i perioder och det gäller för oss att försöka nicka och styra rensningarna till våra medspelare så vi kan spela därifrån, säger Marcus Danielson.

KLIPP: Se Janne Anderssons tunnel på polska ledaren

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Fotbolls-EM

Mer i ämnet