Här tränar Usain Bolt med norska klubben

Uppdaterad
Publicerad

Han har tidigare tränat med tyska storklubben Borussia Dortmund. Här är förre sprinterstjärnan Usain Bolts nya klubbval: norska Strömsgodset.

På onsdagen gjorde Bolt sin första träning med Tippeligalaget.

– Jag är väldigt seriös, säger Bolt till NRK.no.

Den pensionerade, jamaicanska sprinterstjärnan Usain Bolt ska träna fotboll med norska Strömsgodset.

I samband med att han förbereder sig inför en välgörenhetsmatch för Unicef i Manchester 10 juni har 31-åringen valt att träna med den norska elitserieklubben.

Bolt

– Vi ser det som en fantastisk möjlighet att Usain Bolt väljer att komma hit till Strömsgodset för att träna. Han är en mästare och en av de största idrottsutövarna genom tiderna, så det är klart att vi kan lära oss mycket av honom, säger sportchefen Jostein Flo till klubbens webbplats.

Till NRK säger lagets tränare Tor Ole Skullerud att Bolt ska träna med klubben den här veckan.

– Jag är väldigt seriös. Det är många som frågar om det. Jag är här för att jag ska bli bäst och vill utveckla mig till själv till att bli en bättre fotbollsspelare. Jag ska ge allt, säger Usain Bolt till NRK.no.

Enligt Nugent Walker jr, som är Bolts agent och bäste vän, spelar vädret stor roll för stjärnans klubbval.

– Norsk fotboll passar bra för Bolt. Den spelas på sommaren och det passar honom, säger Nugent Walker jr till NRK.no och fortsätter:

– Han älskar Oslo och har en stor fanbase där. Andra ligor spelas på vintern och då är det kallt. Kanske Norge är steget för honom.

Den fotbollsintresserade Usain Bolt har tidigare bland annat tränat med tyska Borussia Dortmund.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.