Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här rasar Åge Hareide efter matchen. Foto: SVT

Här rasar Hareide mot reportern: ”Ni borde ta ert ansvar här”

Uppdaterad
Publicerad

Europa League-matchen mellan Malmö FF och Union Berlin avbröts i 25 minuter efter att tyska fans skjutit in bengaler och bränt av knallskott.

MFF:s tränare Åge Hareide var upprörd på presskonferensen efteråt.

– Det här förstör njutningen av sporten för alla, säger norrmannen.

Matchen föregicks av en tyst minut för de 130 dödsoffren och hundratals skadade i samband med läktarkatastrofen i Indonesien i lördags.

Det hade dock ingen dämpande påverkan på delar av de tyska fansen från Union Berlin, 1400 hade köpt biljett, som på en given signal brände av knallskott och sköt bengaler en kvart in i andra halvlek, ett rökfyllt kaos som stoppade matchen i 25 minuter.

Europa League

– Det är bara dagar efter händelsen i Indonesien där människor dog, man borde tänka på det, jag vet att tyskar är bra folk, men de betedde sig inte bra idag, säger Hareide.

– Jag är inte i en position att bedöma något egentligen. jag är bara tränare för ett lag. Men det här förstör spelet för mig. Jag har varit med i 50 år, det här förstör njutningen av sporten för alla. Det är motbjudande att sådant här kan ske i ett modernt  samhälle och att man kan göra så här mot fotbollen, dundrar Hareide.

Hareide kriktisk mot Uefa: ”Det är märkligt”

Han riktade sig till media på första parkett, framför allt de tillresta tyskarna.

– Jag tycker att ni i pressen borde ta ert ansvar här och förklara hur supportrarna beter sig, du som kommer från Tyskland har ett speciellt ansvar.

Hareide ville inte spekulera i om bengalerna skickades in för att hjälpa spelarna i Union Berlin, som var under press och hade en spelare uvisad från första halvlek.

– Det har jag inget belägg för och jag vill inte rikta sådana misstankar men det som är märkligt är att Uefa kan stoppa matchen så länge (25 minuter). Det måste kunna fatta ett beslut mycket snabbare. Det värsta var att vi hade ett momentum och jagade någonting. Jag är inte alls glad över hur de hanterade det, säger Hareide.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Europa League

Mer i ämnet