Se Harry Kanes dubbel som tog England till EM. Foto: Bildbyrån & TT

Harry Kanes dubbel tog England till EM – nu bäste målskytt på Wembley

England är klart för fotbolls-EM i Tyskland nästa sommar.

Något de kan tacka Harry Kane för.

Storstjärnan stod för två av målen i 3–1-segern mot Italien då mästerskapsbiljetten blev klar.

– Kvalet är aldrig lätt. Ibland förväntas vi bara gå till de stora turneringarna men vi har sett tidigare att det inte är så lätt som det ser ut, säger Kane enligt BBC.

Kane har nu gjort 24 mål på Wembley och är ensam bäste engelske målskytt på arenan efter att ha gått förbi Bobby Charlton, världsmästaren från hemmamästerskapet 1966. Denne stod på 23 fullträffar på Wembley.

EM-kval fotboll

– Jag älskar att göra mål på Wembley som är vårt hem. Vi har gjort det till vår borg de senaste åren och kunnat glädja våra fans. Jag gillar rekord men nu får vi se framåt och se hur långt vi kan gå i nästa års EM, säger Kane.

Kane har fått en nytändning i Bayern München

Sommarflytten från Tottenham till Bayern München tycks ha gett 30-årige Harry Kane en nytändning.

På de sju inledande matcherna i Bundesliga har anfallaren svarat för åtta mål – och i tisdagskvällens EM-kvalmatch hemma mot Italien visade Kane att formen fortsatt är god.

Först kvitterade han till 1–1 på straff mitt i den första halvleken – bara den fullträffen betydde att Englands EM-plats var klar, för en poäng räckte för engelsmännen på förhand.

Kane var inte klar

Ifrågasatte Marcus Rashford satte dit 2–1 innan Kane helt på egen hand sprang i från det italienska försvaret och kyligt placerade in 3–1. En klassaktion, ett klassmål.

Kane, som är Englands bästa målskytt genom tiderna, har nu gjort 61 mål på 87 landskamper.

Inför avspark på Wembley hölls en tyst minut, bland annat för att hedra de svenska offren i det misstänkta terrordådet i Bryssel på måndagskvällen.

EM i Tyskland inleds den 14 juni nästa sommar.