Foto: TT

Zlatan efter tre mål på 24 minuter: ”Oroa er inte för min ålder”

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic frälste LA Galaxy med tre mål på 24 minuter. 1-3 blev 4-3 och den svenske storstjärnan blev hjälte igen.

– Oroa er inte för min ålder. Oroa er när jag trappar ner, säger han efter matchen.

Zlatan Ibrahimovic, 36, hamrade in ett hattrick i februari förra året. Då spelade han för Manchester United och mötte Saint-Etienne.

I natt gjorde han tre mål på 24 minuter när LA Galaxy vände och vann med 4-3 mot Orlando City – laget som kallas för ”Lejonen”. Efteråt uttalar sig den svenske anfallaren.

– Jag bevisar fortfarande att åldern bara är en siffra. Det handlar om hur du förbereder och tar hand om dig själv. Folk var oroade för hur gammal jag var, men oroa er inte för min ålder. Oroa er när jag trappar ner, säger han och fortsätter:

– I dag blev jag trött de sista 10-15 minuterna, annars hade jag gjort fem mål. Jag är ledsen över att jag missade de två chanserna jag hade.

”Försöker göra skillnad”

Zlatan inledde med att sätta pannan till bollen och pricka in 2-2 i början av andra. 20 minuter senare satte han 3-3 med en flygande nick.

Fyra minuter därpå bröstade han ner en boll och med ett pressat skott mot bortre satte han Galaxy i ledning. 4-3 – och seger.

– Hade vi inte vunnit hade det inte spelat någon roll om jag gjorde tre mål eller hur många assist som helst. Jag försöker göra det jag är bra på och hjälpa mina lagkamrater. Varje match försöker jag göra skillnad.

Ibrahimovic har nu gjort 15 mål på 17 matcher sedan ankomsten i mars.

”Han var ostoppbar”

Flera medier turas i dag om att hylla Zlatan, vars hattrick är hans första i MLS.

”Han var helt enkelt ostoppbar”, skriver Sportsnet.

”Ännu en episk prestation av Zlatan”, skriver Fox.

”En otämjbar Ibrahimovic gjorde hattrick”, skriver Gazzetta dello Sport.

”Zlatan ledde Galaxy till seger med ett fantastiskt hattrick”, skriver Daily Mail.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.