Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Piteås spelare jublar i matchen mot Djurgården. Foto: BILDBYRÅN

Hattrick avgjorde midnattsmatchen mellan Piteå och Djurgården

Uppdaterad
Publicerad

Isländska Hlin Eiriksdóttir ledde Piteå till 3-0 seger i midnattsmatchen i Kiruna mot Djurgården i damallsvenskan.

– Det kändes bra redan på uppvärmningen och första sekunderna i matchen, då kände jag att vi kommer köra över dem i dag, säger Eiriksdóttir till SVT.

Det skulle egentligen vara en midnattssolsmatch, men enligt SMHI var det halvklart till mulet och lokala regnskurar i området kring Lombia IP och tio grader när matchen blåstes i gång vid 23-tiden.

Enligt Piteå-Tidningen (PT) fick de 932 åskådare som trotsade vädret och den sena timmen ändå se en uppvisning, när Piteås Hlin Eiriksdóttir sken i nattsolens frånvaro.

Hon stod för matchens alla tre mål, som samtliga kom i andra halvlek.

– Jag är nöjd. Jag fick bra service av mina lagkamrater i dag, så det var bra, säger hon till SVT efter matchen.

Berömmer lagkamraterna

22-åringen är nöjd med lagets prestation.

– Det kändes bra redan på uppvärmningen och första sekunderna i matchen, då kände jag att vi kommer köra över dem i dag, säger Eiriksdóttir.

– Vi hade en bra matchplan och sedan tycker jag att vi var grymma i duellspelet och vann många tacklingar. Det var otroligt många smällar i den här matchen och jag tycker att vi var starkare där.

”Gör det gärna nästa år också”

Trots att hon som islänning har viss vana av att solen hänger sig kvar på himlavalvet sommartid var det sena mötet en ny upplevelse.

– Det är inte varje dag man får spela på natten. Jag gör det gärna nästa år också.

Djurgårdens Tove Almqvist tycker att gästerna saknade energi.

– Vi hade det tufft där ute i dag och sedan om det beror på att klockslaget är sent, jag tycker inte att vi ska skylla på det. Det är samma för alla. Vi var inte riktigt där och det var tråkigt, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.