Hedvig Lindahl: ”Vet inte hur det blir med fotbollslivet”

Uppdaterad
Publicerad

Hedvig Lindahl, snart 39, är en av de mest rutinerade i landslaget med sina 181 landskamper. Men efter sommarens EM kanske karriären har nått sitt slut.

– Min pappa frågade vad som händer med fotbollslivet och jag svarade att jag inte vet, säger hon till SVT Sport.

Landslagets resa mot EM i sommar har precis börjat med årets första samling i Algarve, Portugal. Med i truppen  finns två riktigt rutinerade spelare: Caroline Seger med sina 225 A-landskamper och målvakten Hedvig Lindahl med sina 181.

Lindahl hade tänkt att sluta i landslaget efter OS-silvret i Japan, men ändrade sig kort därefter. När SVT Sport frågar henne om en eventuell fortsättning efter EM har hon inte ens själv svaret.

Damlandslaget i fotboll

– Jag vet faktiskt inte. EM i sommar ja, men sedan vet jag faktiskt inte vad som händer med fotbollslivet. Min pappa frågade vad som händer med fotbollslivet och jag svarade att jag inte vet, så du får samma svar som han fick, säger hon och skrattar.

”Frihet är mycket jag tänker på”

Men när du väl bestämmer dig för att sluta, tänker du att du vill vara kvar i fotbollens värld då?

– Jag har tankar om allt möjligt men jag tror att jag säkert behöver vara kvar i fotbollens värld lite för att vara realistisk. Det är där jag har all min erfarenhet säger hon och fortsätter:

– En stor dröm jag har är att kunna driva ett företag. Frihet är mycket jag tänker på. Frihet att styra sin passion och sin energi åt det hållet man vill.

SVT Sport sänder Algarve cup med start fredag mot Danmark 18.00 i SVT2 och Play.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Damlandslaget i fotboll

Mer i ämnet