Foto: Bildbyrån

Hegerberg till BK Häcken

Uppdaterad
Publicerad

BK Häcken presenterar under tisdagen ett namnkunnigt nyförvärv – Andrine Hegerberg, 28.

Och ja, Andrine är storasyster till Lyons norska världstjärna Ada Hegerberg, 26.

– Jag var på plats under hemmamatchen mot Lyon när min syster spelade och jag gillade det jag såg, säger Andrine Hegerberg till BK Häckens hemsida.

Andrine Hegerberg kommer senast från italienska Roma, där det blev tre säsonger, men inte så många matcher till följd av en allvarlig korsbandsskada.

– Jag har skött min rehab hemma i Norge på Olympiatoppen som hjälper många av Norges OS-atleter. Träningen jag har fått där har gjort mig till en bättre spelare och jag är både snabbare och starkare nu än före skadan, säger Hegerberg till BK Häckens hemsida.

Mittfältaren startade karriären i norska Kolbotn, och har därefter spelat i bland annat Kopparbergs/Göteborgs FC, som blev BK Häcken i början av 2021, mellan 2013-2016. Den landslagsmeriterade norskan har siktet inställt inför den kommande säsongen:

– Personligen siktar jag mot EM i sommar och som lag hoppas jag att vi ska vara med och fajtas i toppen (av Damallsvenskan).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.