Kiese Thelins målgest efter fullträffen mot Helsingborg Foto: Bildbyrån

Kiese Thelin sköt Malmö FF närmare guldet

Isaac Kiese Thelin sköt Malmö FF ett kliv närmare SM-guldet.

Hans fullträff efter 15 minuters spel blev matchens enda mål (1–0) i Skånederbyt mot Helsingborg.

Nu kan pokalen resas efter matchen mot Sirius i nästa omgång.

– Det är skönt, säger Erdal Rakip till SVT Sport.

Malmö FF stormar mot ett nytt SM-guld. Efter segern i Skånederbyt mot Helsingborg (1–0) har laget nu tio poängs försprång före tvåan Elfsborg, när fyra matcher återstår – och första MFF-titeln sedan 2017 närmar sig med stormsteg.

Isaac Kiese Thelin blev stor matchvinnare med sitt tolfte mål för säsongen. Anfallaren tog vara på en snygg framspelning från Erdal Rakip som chippade bollen i djupled till Kiese Thelin som pricksköt segermålet mellan benen på målvakten Anders Lindegaard efter kvarten spelad.

”Vi kan säkra det”

Nu kan Malmö FF tituleras svenska mästare efter nästa omgång.

– Vi kan säkra det. Det är skönt, säger Erdal Rakip till SVT Sport.

Däremot var han inte nöjd med lagets spel.

– Det var en av de sämsta matcherna i år men vi krigade igenom hela matchen. Vårt spel fungerade inte så bra men vi tar våra tre poäng, det är det viktigaste. Ingen kommer komma ihåg den här matchen.

Fin start av HIF

Det var annars Helsingborg som inledde matchen piggast och som hade mycket av spelet i matchen men skärpan saknades vid såväl inlägg som avslut. Vassaste möjligheten i första halvlek hade Anthony van den Hurk från nära håll men skottet flög en bra bit över ribban.

– Vi har inte det sista framför mål. Det är mycket frustration. Vi måste ge dom en bättre match och i alla fall göra något mål. Det är alltid den sista tredjedelen... vi skapar halvchanser och bra lägen men vi är inte tillräckligt bra, säger HIF:s Martin Olsson.

Målvakten skadad

Ett frågetecken om Helsingborg tvingas klara sig utan målvakten Anders Lindegaard i fortsättningen. Han byttes ut i den 51:a minuten och ersattes av Alexander Nilsson.

Helsingborg har en poäng upp till kvalplats och får kämpa vidare för en överlevnad i allsvenskan. Drygt sex mil söderut är läget tvärtom – Malmö FF har guldvittring med fyra omgångar kvar.