Helsingborgs IF sparkar Andreas Granqvist och tränarduon Foto: Bildbyrån

Helsingborgs IF sparkar Andreas Granqvist och tränarduon

Uppdaterad
Publicerad

Helsingborgs IF agerar i krisen.

Sportchef Andreas Granqvist får sparken.

Även tränarduon Mattias Lindström och Alvaro Santos får lämna klubben.

Helsingborgs IF har haft en tuff inledning på superettan-säsongen. Med tre matcher spelade har laget tagit noll poäng och inte gjort ett enda mål.

Under lördagens möte med Västerås SK protesterade supportrarna, med en banderoll med texten: ”Låt oss minnas dig för prestationerna på planen – dags att avgå nu Andreas”, riktat mot sportchef Andreas Granqvist. Stora delar av klacken lämnade också under pågående match.

”Oerhört svårt beslut”

Nu meddelar klubben att Granqvist får lämna på grund av de sportsliga resultaten. Samtidigt får även tränarduon Mattias Lindström och Alvaro Santos lämna sina uppdrag.

– Detta var ett oerhört svårt beslut att fatta, kanske det svårast möjliga, sett till vilka Andreas, Alvaro och Mattias är som personer och vad de har betytt för vår förening genom historien, säger ordförande Fredrik Karlsson i pressmeddelandet, men lägger till:

– Eftersom vi verkar i en resultatbaserad bransch kan vi inte förbise att resultaten för herrlaget inte mött de förväntningar vi haft under det senaste halvåret.

Granqvist återvände till HIF som spelare 2018. Sedan 2021 har han haft rollen som sportchef.

Supportrarnas banderoll: ”Dags att avgå nu Andreas” (15 april) Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.