Helsingborg är utslaget ur cupen. Foto: Bildbyrån

Helsingborgs nya smäll – utslaget ur cupen av division 1-lag

Helsingborg går en tuff jakt för att säkra ett nytt allsvenskt kontrakt.

Samtidigt åkte de ur Svenska Cupen under torsdagen.

HIF föll med 2-1 borta mot division 1-laget Oskarshamn.

Ett Helsingborg utan flera tongivande spelare åkte oväntat ur Svenska Cupen under torsdagen.

Tränare Henrik Larsson satte ett ungt lag på benen mot Division 1-södralaget Oskarshamn. Lagkapten Andreas Granqvist fanns inte ens på bänken.

Det skulle visa sig vara ett felaktigt drag från HIF-tränaren.

Charlie Weberg gav dock gästerna ledningen på straff i den 39:e minuten, men i den andra vände hemmalaget. Oskarshamn kvitterade genom Erik Persson i den 69:e och när de sedan fick straff med fem minuter kvar klev Christopher Christensson fram och satte avgörande 2-1. Därmed är Helsingborg utslagna ur cupen.