Hemmamatch i Copa Libertadores – då föll Chapecoense

Uppdaterad
Publicerad

Livet går vidare för klubben som förlorade allt i en flygolycka i december.

I natt spelade den brasilianska klubben Chapecoense sin första hemmamatch någonsin i Copa Libertadores.

Trots ledning föll den med 1–3 mot argentinska Lanus.

Det var i december som klubbens a-lag mer eller mindre raderas ut i en flygolycka till följd av bränslebrist. Då var de på väg till finalen i Copa Sudamericana – den näst största internationella turneringen i Sydamerika.

Dessförinnan hade laget för första gången i klubbens historia kvalificerat sig för kommande års Copa Libertadores – det sydamerikanska finrummet.

Trots att bara tre spelare ur truppen överlevde kraschen har klubben lyckats gå vidare och få ihop ett lag. Av representationslagets 30 spelare är 17 inlånade från konkurrerande brasilianska klubbar i en solidarisk gest.

Det var en av dessa som låg bakom 1–0-målet mot Lanus. Joao Pedro, inlånad från Palmeiras, hittade Rossi som gav hemmalaget ledningen i den 50:e minuten. Men trots att vardagen är tillbaka och hemmafansen fick något att glädjas åt blev det inget sagoslut på matchen.

Lanus vände till 3–1 och därmed har alla lag i gruppen – övriga är Zulia från Venezuela och uruguayanska Nacional – tre poäng efter två omgångar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.