Henrik Larsson vill se krafttag efter skandalscenerna. Foto: Bildbyrån

Henke Larsson: ”Får se mig om en extra gång”

Uppdaterad
Publicerad

Jordan Larsson attackerades av huliganer på planen när det stod klart att Helsingborg får lämna allsvenskan. Detta gör HIF-tränaren, tillika pappan, Henrik Larsson orolig. ”Man får kika över axeln både en eller två gånger”.

Helsingborg åkte ur allsvenskan. Sedan blev Jordan Larsson slagen av huliganer som sprang in från HIF-klacken. Det får tränaren Henrik Larsson att tänka till.

– Jag vet att jag bor och verkar i staden. Förmodligen får man väl kika över axeln både en eller två gånger, men det får jag väl ta, säger han till TT.

Henke fortsätter:

– Jag är 45 år gammal. Se till så att man inte går för mycket ensam bara. Jag tycker inte det är så modigt av dem att maskera sig och komma ner och göra det de gör.

”Hade jag sett det hade jag vevat ordentligt”

Tränaren, tillika pappa till Jordan, höll inte igen efter skandalscenerna.

– Och hade jag sett det hade jag förmodligen varit där inne och vevat ordentligt, eftersom de måste tänka till litegrand. Åtta-tio minuter tidigare jublar de över att han gör 1–0, säger han.

Du menar att du kommer att vara rädd för din egen säkerhet nu?

– Det är fullt möjligt. Jag vet inte. Det är inga problem. Jag har gott om hundar hemma, så det är inga bekymmer.

SVT:s expert upprörd

Daniel Nannskog var upprörd efter matchen.

– Det är tragiskt, inte okej någonstans att fans ska komma in och ta av spelaren tröjan. Det är grabbar som försökt så gott de kan, tyvärr räckte det inte till, säger Nannskog.

Sociala medier kokar av reaktioner efter attacken.

Ett antal personer stannade kvar utanför Olympia efter kvalmatchen och kastade sten mot polisen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.