• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs, Kårtorp och omkringliggande områden i Norrköpings kommun. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Henkes stora Zlatanhyllning Foto: Bildbyrån

Henke: ”Zlatan den bästa vi någonsin haft”

Publicerad

Henrik Larsson i ny roll hyllar Zlatan till skyarna men menar att hans frånvaro kan bli en fördel för Sverige.

Den forna landslagsstjärnan Henrik Larsson ska agera expert under brittiska ITV:s sändningar VM-sändningar. I en intervju med Sky Sport får ”Henke” svara på en hel del Sverige-relaterade frågor. Och han hyllar Zlatan stort.

– Han är den bästa spelare vi någonsin haft i Sverige, så det är inte konstigt att det kommer frågor om hans återvändo. Men jag tror det är bra för gruppen att de nu kan fokusera på laget, säger ”Henke ” till Sky Sports.

Han menar att det till och med kan finnas en fördel med att Zlatan inte finns med.

– Jag hoppas att en del lag nu kommer att underskatta Sverige.

Han ger också Victor Nilsson Lindelöf upprättelse från den kritik Sveriges VM-back fått under året.

– Jag skulle inte säga att han haft det tufft. En del matcher har han kanske inte varit på topp, men han har inte spelat så mycket heller, säger ”Henke” och fortsätter.

– Du måste ge killen lite mer tid. Han är en väldigt bra central försvarare. Sättet han läser spelet, sätter han passar bollen och farten han har.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer