Henrik Rydström lämnar Sirius Foto: Bildbyrån

Henrik Rydström lämnar Sirius

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Rydström har haft en framgångsrik sejour sedan han kom till allsvenska Sirius inför förra säsongen. Men nu lämnar han klubben.

– Jag lämnar inte för att jag har andra alternativ, jag lämnar för att jag inte ser hur det ska gå att pendla som jag gjort ett tredje år, säger han till Fotbolldirekt.

Det är alltså familjeskäl som gör att Henrik Rydström, 44, nu lämnar den allsvenska tabelltian Sirius.

– Jag har trivts väldigt bra i IK Sirius och är stolt över jobbet vi har gjort, inte minst under 2020. Ola Andersson (sportchef, Sirius) har skapat en toppmiljö för prestation i Uppsala. Jag lämnar inte för att jag har andra alternativ, jag lämnar för att jag inte ser hur det ska gå att pendla som jag gjort ett tredje år. Hade jag haft hår hade det varit grått av påfrestningen. Det är något som växt fram de senaste veckorna, när jag tillät mig att känna efter, säger han.

Han vill ändå fortsätta vara fotbollstränare. Den här säsongen har många allsvenska supportrar charmats av Uppsalalagets spelstil.

– Det här betyder inte att min ambition som tränare på något sätt mildrats, jag har verkligen fått smak för yrket och lärt mig massor under två år i IK Sirius.

KLIPP: Sirius tränare rasar mot MFF-bänken: ”Lägg av för fan” (8 november 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.